tiistai 27. joulukuuta 2016

Syksyn neuleet ja joululahjat 2016

Syksyn 2016 aikan tuli neulottua josjonkinlaista neuletta. Lähinnä kyseeseen tulivat joululahjoiksi tarkoitetut neuleet, mutta muutama heti käyttöön otettu neulekin mahtuu mukaan.Novitan sivuilla ja lehdessä julkaistiin jossain vaiheessä Sydänsukat malli, josta sitten muotoilin sukan omaan mieleen sopivaksi. Kaikki nämä menivät joululahjoiksi. Malli tosin oli niin mukava ja nopea neuloa, että aion tehdä näitä sukkia lisää myös omaan käyttöön. Aion myös käyttää tätä pitsineulemallia toiseen neuleeseen, johon palaan sitten aikanaan.

Beigesukka on neulottu Novitan suomalaisesta sukkalangasta. Keskimmäinen sukka Novita Nostalgia ja 7-veljestä langoista. Oikeanpuolimmainen Kaupunkilanka Pispala ja Novita 7-veljestä langoista. Kaikki sukat on neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla.

Lapsen lapaset ovat Novita Nostalgiaa ja Novita 7-veljestä lankaa. Ne on myös neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla.

Myös kaikki tämän kuvan neuleet menivät joululahjoiksi. Vasemman yläkulman kolme pipoa on neulottu muuten samalla mallilla paitsi keskimmäinen pipo on hieman pidempi, koska meni naishenkilölle (omalle vanhimmalle tyttärelleni "Roksulle"), kun kaksi muuta menivät miehille. Lankana näissä kaikissa on Drops Merino extra fine, joka oli minulle uusi neuletuttavuus. Olen lankaan netissä tutustunut aikaisemmin, mutta en ole siitä koskaan itse mitään tehnyt. Lankaa oli todella mukava ja nopea neuloa. Ostin lankaa jo varastoon eri värejä sillä langalle tulee olemaan tarvetta kaksostyttärieni ("Onsku" ja "Monsku") neuleisiin. Lanka on kutittamaton ja siksi soveltuu herkkäihoisillekin. Pipot neuloin 4 mm pyöröpuikoilla ja lopun 4 mm kuutio sukkapuikoilla.

Oikeassa yläkulmassa olevat saunatossut ovat keskimmäiselle tyttärelleni ("Noksu"). Lankana vaaleanpunainen Novita Usva kaksinkertaisena ja valkoinen Novita nalle yksinkertaisena. Reuna on virkattu Drops viskoosi langalla. Puikkoina muoviset 7 mm sukkapuikot.

Lapasista vasemman laidan kahdet harmaat lapaset (miehelle ja naiselle Roksulle) on neulottu Drops Lima langasta 4 mm kuutio sukkapuikoilla. Miehen lapasessa 48 silmukkaa ja naisen lapasessa 40 silmukkaa.
Vaalean harmaat ja valkoiset lapaset ovat Drops Nepal lankaa naisen kokoa (Noksulle) ja niissä on 36 silmukkaa ja ne on neulottu 5 mm kuutio sukkapuikoilla. Tykkäsin näistä Dropsin Nepal ja Lima langoista ja siksipä ajattelin niistä jatkossakin neuloa lapasia.

Keskimmäisen rivin oikeassa reunassa olevat sukat, joissa kapeita raitoja on neulottu Drops Karisma (harmaa) ja Novita nalle taika (pinkki kirjava) langoista. Niissä on varressa 56 silmukkaa ja terässä 48 silmukkaan. Sukat on neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla. Tykkäsin neuloa Karismaa ja nallea.

Keskimmäisen rivin alemmat sukat ovat Nordia raita villeä. Sukissa on 48 silmukkaa ja ne on neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla. Ville lanka tuntui minusta kovin jäykältä neuloa. En siitä hirveästi tykännyt eikä varastossa onneksi sitä ole enää kuin kolme kerää.

Alarivin vasemmanpuoleiset sukat ovat naiselle (Roksu) ja neulottu Järbo Raggi langasta. Oikeanpuoleiset sukat samoin Roksulle Nordian Ville akvarelli langasta. Molemmat on neulottu 4 mm kuutio sukkapuikoilla ja niissä on 44 silmukkaa. En edelleenkään tykkää tuosta Ville langasta, vaikka sukista tuli ihan kivan tuntuiset jalassa ja toivottavsti kestävät. Raggi lanka oli kivaa neuloa ja huomattavasti pehmeämpää kuin ville, mutta aika paksua. Tykkään Raggin ohuemmasta versiosta Mellanraggista pikkuisen enemmän, joten jatkossa varmaan kallistun Mellanraggin puoleen.

Nämä "Lovikkaat" tekaisin joutessani joulunpyhinä, kun kädet poti vieroitusoireita neulomisesta. En ole aiemmin mitään neulonut tästä Järbo Lovikka langasta. Lanka oli todella paksua ja kovaa. Vyötteessä neuvottiin neulomaan 5 mm puikoilla. Neuloin 6 mm kuutio sukkapuikoilla, mutta olisi huoletta saanut olla 7 tai 8 mm puikot. Nämä lovikkaat ovat minulle, joten tein niistä hyvin käypäset. En sitten tiedä miten ne kutistuu esimerkiksi lumikeikeissä kaksosten kanssa. Kokeeksi (tänään 27.12.2016) pyörittelin kädessä lumipalloja ja hankasin lapasia lumeen, jotta näen kutistuvatko tai pehmenevätkö. En tätä kirjottaessa tiedä tykkäsinkö vai enkö.

Tässä kuvassa villasukkia kerrankin vain minulle. Minä olen sellainen viluvarvas, että pidän villasukkia kesät talvet olipa ulkon pakkasta -30 astetta tai lämmintä +30 astetta. Nämä sukat neuloin kesätarkoitukseen. Grafiitinharmaat sukat on neulottu Novita nallesta, keskimmäiset Drops Fabel langasta ja oikeanpuolimmaiset Gjestal Maija langasta. Kaikki on neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla ja näissä on 48 silmukkaa.

Tässä kuvassa reinimmaiset sekä vasen että oikea reuna ovat jo esitelty ylempänä, mutta keskellä olevat valkoiset Novitan suomivillaa olevat lapaset neuloin jo syksyllä tyttärelleni (Noksulle). Tämä Novitan Suomivilla on minun suuri lankarakkauteni. Siinä on niin hyvä lanka, että saapi etsimällä etsiä toista yhtä hyvää. Nämä tulivat heti valmistuttuaan käyttöön. Lapasissa on 36 silmukkaa ja neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla.

Suomivilla lapasten vieressä on Lettlopi langasta neulotut lapaset minulle itsellni. Siinä on sitten toinen lankarakkaus. Ihanaa aitoa villalankaa. Näissä lapasissa on myös 36 silmukkaa ja neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla.1 kommentti:

  1. On taas iso määrä kauniita ja huolella tehtyjä käsitöitä. Näitä on ilo katsella <3 Tuota Pispalaa täytyy minunkin jostain muuan kerä hommata...

    VastaaPoista