perjantai 12. toukokuuta 2017

Kevät talven ja kevään väkerryksiä

Tässä kevät talven ja kevään aikana on tullut neulottu vähän kaikenlaista. Osa neuleista on erikseen toivottuja ja ovakin jo käytössä. Jokunen on ehkä tehty odottamaan tulevaa joulua joululahjaksi jollekulle. Taitaapa joukossa kerrankin olla jotain myös itselle tehtyä. Kaikki neuleet neulo nykyisin kuutiopuikoilla joko koivuisilla tai metallikuutioilla. 

Valkoiset lapaset ovat näköjään tänä vuonna kovin toivottuja. Muokkasi tämän mallin itse ja tykkään kovasti sillä lapaset istuvat käteen hyvin ja pitsi tuo niihin pikku lisän.
Vasemmalla ekat lanka Bogerud (100 luonnonvalkoinen) on uusi tuttavuus ja nämä ovat siitä koelapaset. Keskimmäiset ovat Novitan 7-veljestä (800). Oikealla olevat ovat myös uusi tuttavuus Adlibriksen omaa baby merino lankaa kaksinkertaisena (A027 valkea). Lankaa kului 71-74 g lapasparia kohden. Nämä on neulottu 3,5 mm puikoilla.


Vasemmalla olevat naisten sukat ovat Järbo mellanraggia (28348), joissa resori, kantapää ja kärki ovat Nordea Vilma harmaata (912). Lankoja kului yhteensä 105 g ja koko on noin 37/38. Neulottu 3,5 mm puikoilla.

Seuraavat vasemmalta ovat uutta Adlibris Socki ocean (B019) lankaa. Lankaa kului 118 g ja tässäkin koko noin 37/38. Tämä lanka on ihanan tuntuista, edullista ja neuloutuu ihan kuin itsekseen. Neulottu 3,5 mm puikoilla.

Siniraitaiset sukat ovat miehelle kokoa 43-44 Novitan 7-veljestä raita (816) lankaa, jota kului 134 g. Neulottu 4 mm puikoilla.

Oikealla naisten Sara Fåret Socky langasta tehdyt sukat koko 38. Tämän langan ostin joskus kokeeksi enkä välttämättä osta uudestaan. Lanka oli liian keinokuituista minun makuun ja aika paksua myös. Lankaa kului 99 g. Neulottu 3,5 mm puikoilla.


Tässäkin kuvassa olevat sukat ovat neulottu langoista, joita kokeilen ensimmäistä kertaa. Vasemmalla naisten yösukat Adlibriksen omasta alpakka langasta (A006 dusty blue), joissa kuluvimmissa kohdissa Gjestal Maija lankaa (harmaa 203). Lankoja kului yhteensä 84 g. Tykästyin tuohon alpakka lankaan kovasti. Sitä oli mukava ja nopea neuloa ja se tuntui ihanan villaiselta sekä lämpimältä. Neulottu 3,5 mm puikoilla.

Keskellä Teetee Pallas uutta raitalankaa (0061). Koko naiselle noin 39. Minulla oli hieman ennakkoluuloja Teetee langoista, koska jokunen vuosi sitten neulomiini Pallas sukkiin tuli reikiä tosi nopeasti. Tämä lanka kuitenkin tuntui aivan erilaiselta. Paljon villaisemmalta ja laadukkaammalta. Langan kulutus 84 g ja neulottu 3,5 mm puikoilla.

Oikealla itselle koon 37/38 yösukiksi neulotut sukat Du store sterk langasta (siniharmaa 848). Tämänkin langan ostin kokeeksi, koska jossain blogissa netissä tätä lankaa oli kehuttu, niin ajattelin kokeilla. Lankaa kului 69 g neulottuna 3,5 mm puikoilla.

Vanhin tyttäreni tarvitsi valkoiset lapaset talven pakkasiin. Lankana näissä Drops Nepal luonnonvalkoinen (0100), jota kului 85 g neulottuna 4 mm puikoilla.

Sittenpä kevätä yrittää saapua ja vanhin tyttäreni tarvitsi luonnonvalkoiset (806) ohuemmat lapaset. Näissä lankana Knit at home classic cotton merino. Lankaa kului 54 g ja neuloin 3,5 mm puikoilla. En aiemmin ole tätä lankaa neulonut, mutta lanka oli kerrassaan ihanaa. Pehmeää ja mukavan tuntuista. Tätä lankaa ostan jossain vaiheessa lisää. Lanka ei myöskään kutita,  joten sopii hyvin pienemmillekin lapsille tai herkälle iholle.

Nämä vauvan villasukat menivät ristiäislahjaksi. Neulottu Kotikulta 100% villalangasta (ZH5.50), jota kului 39 g. Neulottu 3,5 mm puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Voi yhden kerran! Aivan uskomattoman ihania neuleita kaikki! Juuri sellaisia perusneuleita, joita tarvitsee ja on mukava käyttää, silti niin hienoja. Ja tuo sinun käsialasi on vaan niin kaunista. Nuo valkoiset lapaset ovat aivan erikoisen kauniit <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! Minä itsekin tykkään perusneuleista, mutta noista valkoisista sen verran enemmän, että pitänee yhdet itsellekin neuloa. :)

    VastaaPoista