lauantai 13. tammikuuta 2018

Loppu vuoden 2017 neuleet

Tässäpä suurin osa 2017 kesästä jouluun tekemistäni neuleista. Osa valitettavasti puuttuu, koska niitä on jo otettu käyttään tai annettu lahjaksi ja unohdettu kuvata. Ensi vuonna siis vuonna 2018 yritän päivittää blogia aina neuleen tai muutaman valmistumisen jälkeen hetimiten niin ei kuvaus pääse unohtumaan ja kootut selityksetkin ovat silloin vielä muistissa.

Pitsineulenilkkasukat kesähelteeseen. Tosin kesä 2017 ei kyllä ollut mikään "helle kesä". Lanka Novita Elegia luonnonvalkoinen. Lankaa kului 76 g ja neuloin 3,5 mm kuutiopuikoilla.

Tämän työn langanmenekkiä ei tullut mitattua ja ohjekin on kirjoitettu muistiin suurinpiirtein. Tämä on siis pesukinnas, jota olen käyttänyt hyvin paljon. Tätä on pesty 60 asteessa eikä ole mennyt miksikään. Todettakoon, että tämä on niin hyvin toiminut että uusia täytyy neuloa heti kun muilta neuleita ehtii.

Vasemmalla miesten villasukat Novita raita langasta. Keskellä naisten villasukat, jossa harmaa lanka on Drops Karismaa ja kantapäässä Novita Aapo. Vihreä lanka on Adlibris Wool lankaa. Oikeassa reunassa naisten villasukat Adlibris Socki vintage cottage ja luonnonvalkoista lankaa. Kaikki nämä sukat on neulottu 3,5 mm kuutio puikoilla.

Vasemmalla ylärivissä kahdet ensimmäiset lapaset itselle Novitan suosivilla langasta. Keskimmäiset naisten raitalapaset ja viereiset valkoiset lapaset on neulottu Adlibris alpaca langasta. Oikealla olevat pitsilapaset Sandnes Fride lankaa. Alarivin vasemmat miesten lapaset ovat Drops Karisma lankaa ja oikeat miesten lapaset Drops Lima lankaa.

Vasemmalla lyhyet naisten villasukat Adlibris Socki lankaa. Lapaset toinen vasemmalta Kaupunkilanka Pispala. Pitsireunaiset villasukat Adlibris Socki lankaa. Oikealla olevat luonnonvalkoiset naisten pitsilapaset on neulottu kaksinkertaisesta langasta, jossa Jäbo alpakka Solo ja Novita pikkusisko langat.

Nämä tiskirätit on neulottu Novitan Bambu (roosan värinen) ja cotton Line (harmaa) langoista.

Vasemmalla olevat sukat on neulottu muovailemalla Niina Laitisen ystävänpäivä sukka 2017 mallia. Alkuperäinen malli on polvipituinen. Lankana tässä sukassa on Adlibris Wool ja Socki. Oikealla olevat säärystimet on neulottu myös Niina Laitisen mallista "Metsäretket -sukat" 2017. Lankana Novitan Nalle.

Vasemmalla olevat luonnon valkoiset naisten lapaset ovat kokeiluna Adlibris alpaca ja baby merino lankaa . Toiset vasemmalla harmaat naisten lapaset ovat uutta kokeilua Knut at home chunky alpaca ja Järbo Solo lankaa. Vaaleanpunaiset lapsen lapaset Drops merino extra fine lankaa. Oikealla olevat violetit lapsen lapaset minulle uutta kokeilua Knit at home sw classic wool lankaa. Lasten lapasten koko on 4 vuotiaalle. 

Nämä tossut on neulottu kaksinkertaisella langalla käyttäen Novita Pilvi ja Järbo Rahti lankoja.

Nämä polvipituiset villasukat ovat Niina Laitisen suunnittelema "Joulukalenteri sukka 2017" mallilla tehty. Olen jättänyt pari kuviota pois, kun olisivat olleet varresta liian pitkät minulle. Teräosassa olen myös muutaman kuvion paikkaa vaihtanut ja jokusen kerroksen lisännyt. Nämä on neulottu Novitan 7-veljestä langasta. Pidän näistä sukista erityisen paljon.

Näistä vuoden 2017 neuleista puuttuu kuvia ainakin ponchosta, jokusesta paria sukista ja lapasista sekä muutamasta tiskirätistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti