maanantai 13. elokuuta 2018

Kesän aikana tehtyjä



Hartiahuivi Adlibris Socki langasta neulottu 5 mm kuutio pyöröpuikoilla. Tuota huivin niskaosaa voisi jotenkin muuttaa mukavammaksi. Tämä ohje löytyy Novitan sivuilta.

Lapasurakka langoista, joista en aiemmin ole neulonut. Vasemmalla Adlibriksen Felting art lanka, jota oli erityisen mukavaa neuloa. Lanka on hyvin villaisen tuntuinen. Ainut harmi oli se, että jouduin kerimään ja pilkkomaan kaksi kerää, jotta sain tämän väriset (turkoosi-ruskeat) lapaset. Kerässä nimittäin oli myös tuota sini-vihreää lankaa, josta on neulottu nuo oikealla puolella olevat lapsen lapaset. Olinkin melkoisen pettynyt, kun ostettaessa langassa ei näkynyt kuin turkoosi-ruskeaa. Minulla on tätä samaa lankaa vielä vaalean roosan värisenä. Aion niistäkin lapasia kutoa, koska tykkään langan villan tunnusta sen verran paljon. Lanka oli myös nopeaa neuloa. Felting art lapaset on neulottu 4 mm kuutiopuikoilla. Tätä lankaa voisin ostaa lisääkin, mikäli uusia värejä tulee tarjolle.

Valkoiset lapaset ovat Novitan Alpaca wool lankaa. En ole aiemmin nelonut tätäkään lankaa ja täytyy myöntää, että ihastuin valtavasti. Lanka on villaisen ja lämpimän tuntuista ja mukavaa neuloa. Olenkin ostanut tätä eri väreissä varastoon. Lapasissa on hyvin kapea "käypänen" malli. Neulottu 3,5 mm kuutiopuikoilla.

Harmaa sävyiset lapaset on neulottu Adlibriksen Superfine Merino langasta. Odotin paljon tältä langalta,  koska on ns. hahtuvaista ja vieläpä merinovillaa. Lankaa ei kuitenkaan ollut kiva neuloa, koska hajosi kokoajan ja jotenkin jumitti puikoilla eikä soljunut vauhdikkaasti. Tätä lankaa en aio ostaa lisää. Neulottu 3,5 mm kuutiopuikoilla.

Sullavikat KAL tapahtumien satoa. Vasemmalla Pirskeet, jotka on neulottu Novita nalle langoista. Keskellä ja oikealla Perholaiset, joista keskimmäiset neulottu Novita nalle ja Gjestal Maija langoista. Oikealla olevat Perholaiset on neulottu Novita 7-veljestä ja Adlibris Socki langoista. Kaikki nämä on neulottu 3,5 mm kuutiopuikoilla. Huomautettakoon, että näistä jokaisesta on jätetty pois osa alkuperäisen mallin kuviota, koska sukista olisi tullut liian pitkät. Sukkia ei ole vielä kuvausvaiheessa höyrytetty. Näihin KAL tapahtumiin on todella mukava osallistua.

Nämä villasukat on neulottu Novita nalle pelto ja Gjestal Maija langoista 3,5 mm kuutiopuikoilla.


1 kommentti: