torstai 4. kesäkuuta 2015

Kevättalven ja kevään neuleet

Edellisestä päivityksestä on kerinnytkin vierähtää jo hetki. Tässä joulun jälkeen on valmistunut yhtä ja toista eli lapasia, sukkia ja tiskirättikin.
                                          Nämä lapaset neuloin isommalle tyttärelle joululahjaksi.
                                         Lankana vaalenapunainen Novita isoveli ja harmaa akryylilanka,
                                         jonka nimeä en muista. Puikot bambu 6 mm

      Kokeilin Novitan uutta puuvilla-bambu lankaa tiskirättiin. 
Tiskirätistä tuli mukavan ohut, joka kuivuu nopeaan. Käytössä rätti kuitenkin likaantuu nopeaan eikä valkoinen tule pesussakaan enää valkoiseksi. En tykännyt tästä langasta yhtään niin paljon kuin aiemmasta Novitan Bambu langasta. Puikot bambuiset 4 mm pyöröpuikot.

 Sukkasatoa tammi-toukokuulta 2015. Malli on oma ja omaan jalkaan itse kehitetty. Koko vastaa noin numeroa 37 Novitan sukkamitan mukaan. Puikkoina olen käyttänyt KnitPro Cubic 3,5 mm ja 4 mm.

Ylhäältä vasemmalta alkaen lanka ensimmäisessä sukassa on Regia 4 säikeinen, toisessa sukassa Regia 6 säikeinen, kolmas sukka on Novitan 7-veljestä raita, neljäs sukka on tehty TeeTee Salla langasta ja viides sukka TeeTee Pallas langasta.

Alarivin vasen sukka on Gjestal Janne lankaa, joka on raidoitettu Novitan 7-veljestä langalla. Oikeanpuoleinen sukka on Viking Sportsragg lankaa.

Kommentit langoista. TeeTee Salla lanka oli hankala lanka, kun kaikki kerät ei alkaneet kuvion puolesta samasta päästä kerää. En tykännyt neuloa tätä lankaa, mutta tykkään lopputuloksesta jalassa. Regia langat hajosivat neulottaessa välillä säikeisiin ja oli hidasta neuloa.Viking Sportsragg lanka oli mielestäni liian paksua sukkiin ja siksi tein vain tuollaiset nilkkamalliset.

Siniset alareunan lapaseton tehty Drops Fabel ja Drops Alpaca-silk lankoja yhdistämällä. Tukkäsin kovasti tästä yhdistelmästä. Pastillin hempeät lapaset ovat tämän kevään uutta Novita nallea. Vaaleanpunaiset ovat jämälanka aiemmin neulomista Novita isoveli lapasista. Noissa "marjapuuron" värisissä lapasissa on kahta eriväristä Drops Alpaca lankaa. Puikkoina olen käyttänyt KnitPro Cubic 3,5 mm ja malli on omaan käteen itse muokattu. Koko on lapsen ja aikuisen naisen lapasen väliltä, koska tykkään aika pienistä käypäsistä lapasista.

2 kommenttia:

  1. Ihania neulomuksia! Nyt ei lapaset ja sukat loput Tupsulta kesken, ei muuta kuin hakee kasasta uutta lämmintä päälle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos "Vanuttunut Villasukka"! :D

    VastaaPoista