tiistai 21. toukokuuta 2019

Sukkaa ja lapasta

Ei kevät talvi kuitenkaan ihan ilman sukkien ja lapaset neulomista kulunut, vaikka nuo isotöisemmät neuleet ovatkin vieneet aikaa. Välitöinä tuli neulottua muutamia lapasia ja sukkia, joista nyt tässä muutamat.


Novita Baby Wool langasta en olekaan ennen neulonut, mutta nyt vanhimmalle tyttärelle tein kokeeksi kevät lapaset. Väriksi valikoitui tyttären toiveesta kaunis vaaleanpunainen (504). neuloin 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla.
Lapasiin meni Baby Wool lankaa yhteensä 54 g. Lapasista tuli minun mielestäni hieman liian jäykät, mutta tytär tykkäsi ja on jo koekäyttänyt ne.

Jotta kaunis vaaleanpunainen väri ei neulomuksista heti katoa, niin jatkoin Novitan Artesaani langalla. Tästä langasta tykkään kovasti. On todella pehmeää ja mukavaa neuloa. Nämä (mitä lienee niistä sitten tuleekaan...) ovat jo valmistuneet, mutta esitellään sitten syksymmällä.
Kaksoset ilmaisivat minulle sukka toiveen. Heille jouluksi 2018 Mellanraggi -langasta neulomani villasukat ovat kuulemma liian kylmät. Varpaita palelee ja tarvitsee lämpimämmät sukat oli heidän kommentti ja lisäsivät vielä, että toiselle sitten violettia ja toiselle pinkkiä. No eipä siinä muuta kuin tuumasta toimeen ja lankaa etsimään.

Langoiksi valitsin Adlibriksen Sockia (violettia A154 Light lavander  ja pinkkiä A021 Fuchsia) ja Adlibriksen Soft Merino Strong DIY (Undyed A732). Socki on jo kauan tunnettu tuttavuus ja luotettava semmoinen, sillä olen ollut sockista tehtyihin neuleisiin hyvin tyytyväinen. Eivät juurikaan nyppäänny ja kestävät pesun muun pyykin seassa ja on vielä suhteellisen mukavaa neulottavaa.

Mutta jo pidempään olin odotellut pääseväni neulomaan tuota Soft Merino Strong DIYlankaa. Lanka tulee vyyhdillä ja on värjäämätöntä, mutta mikä ihaninta 85 % merinovillaa ja vahvikkeena 15 % polyamidia eli pitäisi sukissa kestää. Lanka oli todella mielyttävää neuloa ja ihanan läpöisen tuntuista ja pehmoista. Pesu kokemusta ei vielä ole.

Neuloin sukat 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla. Lankoja kului yhteensä noin 94 g kumpaankin sukkapariin. Kaksosten kommentit olivat, että nämä suksat pitävät varpaat todella lämpiminä eli toivottu lämpö saatiin viluvarpaille merinovillaisilla sukilla.

                                                   *            *            *            *            *

Kevät se vaan tuli tännekin päin ja vaikka melkoisen viileää vielä on kirsikkaluumun oksat ovat täynnä kukkasia. niin kauniin valkoisia, että alkaa tehdä mieli neuloa jotain pitsistä ja valkeaa. Melkoisen pakko siis lähteä lankavarastoa kaivelemaan, josko sieltä jotain valkoista löytyisi. Minähän olen edelleen lankalaihiksella ja vain pakko tilanteessa saan tilata uusia lankoja.


Yksi pakko tilanne oli tämä Merino Ombre, jota minulla oli varastossa denim värisenä 4 kerää. Koska kevät vielä sen verran viileänä etenee, niin sain ajatuksen tehdä villatakin tuosta Merino Ombre langasta. Lankahan on melkoisen paksua, joten puikkokoko on jopa 8 mm. Lanka on mielestäni ihanan pehmeää, kutittamatonta ja lämpöista sekä lisäksi ihanaa neulottavaa.

Tuon kauniin sinisen kerän keskellä on luonnon valkoista ja hyvin vaaleaa sinistä, jotka eivät mielestäni yhtään sovi tummahkon siniseen villatakkiin. En kuitenkaan raaski näin ihanaa lankaa hukkaan heittää, joten aloitin neulomaan toista läpöistä ihanuutta näistä vaaleista osista. Melkoista pätkimistä se toki on, kun nuo vaaleat osat kerit pois tummansinisestä kerästä, mutta lopputuloksen kannalta sanoisin, että kannattavaa. Alla kuvassa ylempänä tummansinistä villatakkia ja vaaleat sävyt yhdistettynä toiseen lämpöiseen työhön. Molemmat valmistunevat toivon mukaan kesäkuun alkuun mennessä.


1 kommentti:

 1. Tulin kurkistamaan, kun näin linkin tänne:)
  Kauniita töitä sinulla täällä:)
  Ihanan värinen tuo poncho ja sukkia tarvitaan aina:)
  Minullakin on tuota Elegia lankaa, mutta punasävyisenä.
  Puikoilla huivia tulossa, kunhan saan sen jossain vaiheessa kilkuteltua.
  Ihanasti kukkii kirsikkaluumu:)
  Nyt luoto on upeimmillaan ja siitepölyä ilmassa todella paljon. Sadetta on luvattu ja hyväähän se tekisi, puhdistuisi ilma tuosta siitepölystä ja kasvitkin siitä pitäisi:)
  Ihanaa kesää sinulle!
  T: -Satuli-

  VastaaPoista