perjantai 8. tammikuuta 2021

Villasukat ja muita neuleita

 Vuoden ensimmäiseksi neuleeksi tupsahti villasukat kaksosille. Heillä itseasiassa oli jo entuudestaan kauniit ja lämmittävät villasukat Du Store Sterk langasta, mutta tuossa ennen joulua pesin ne muun pyykin mukana (olin pessyt jo kerran aiemminkin) 40 asteessa pesukoneessa. Pesun jälkeen sukat olivat kokoa "vauva" ja kovat kuin patalappu. Hetken siinä kummastelin asiaa kenties melko punaisena kiukusta. Miten ne nyt kutistuivat, kun olivat jo yhden pesun kestäneet.

Eipä siinä sitten muu auttanut kuin lähteä penkomaan sitä "ihan pientä" lankavarastoa ja alkaa neulomaan uusia. Saatoin siinä samalla lankoja penkoessa vähän kiukkuisen muutaman sanan mutista.

Jokatapauksessa lankavarastosta löytyi sopivaa lankaa eli Novita 7-veljestä (violetti 874 ja vaaleanpunainen 856) ja 7-veljestä raita (nro 803). Koska tykkään neuloa kahta sukkaa yhtäaikaa, kerin kerät puoliksi. Neulottu 3,5 mm kuutio sukkapuikoilla ja varressa 48 silmukkaa.

Valmiissa sukissa raidat onneksi asettuivat mukavasti samallatavalla. Minä kun en oikein tykkää, että sukista tulee eripariset eli raidat eivät olisi samalla kohtaa. Käytössä nämä sukat ikäväkyllä nyppiintyivät jo 5 päivän käytön jälkeen, mutta ovat silti lämpimät. 

Toinen kaksosista (tuo vaaleanpunaisen omistaja) kerkesi vahingossa tyrkätä sukat jo pesukoneeseen muun pyykin mukana. Olin hetken kauhuissani ottaessani pyykkejä koneesta, mutta onneksi sukat eivät juurikaan kutistuneet. Tavallisesti olen surutta pessyt kaikki 7-veljeksestä neulotut sukat 40 asteessa, mutta enää en taida niitäkään niin pestä, sillä sen verran kutistui jo eka pesussa.

*******

Tällä hetkellä muitakin neuleita on kesken. Tämän vuoden ajatuksena on (ainakin vielä toistaiseksi, kun ei ole ollut mitään houkuttelevia ale myyntejä) neuloa mahdollisimman paljon kotona olevista langoista ja varoa ostamasta uusia. Toki pakollisen tarpeen mukaan ostan.

Olen siis kaivellut lankavarastojani ja aloittanut sukkaprojektin viime vuosien tapaan eli neulon muutamat samantyyliset sukat. Lahjoittelen niitä sitten tarvitsijoille vuoden mittaan. Tästä "samantyyliset sukat"-projektista ekat sukat ovat kantapää vaiheessa. 

Lisäksi olen tekemässä itselleni (huomaa: "kerrankin itselleni"!) lapasia. Aloitin yhdet Pirtin kehräämön kampalangasta ja teen myös toiset jostakin kotoa löytyvästä Pirtin kehräämön villalangasta. Nämä pääsivät puikoille vain siitä syystä, että tällä hetkellä käytössä olevista lapasista pilkistää sormet ulos, vaikka olen niitäkin parsinut jo monta kertaa.

Ja jotta aika ei mitenkään pääse loppumaan kesken, että olisi joutilasta aikaa, aloitin Käsityökekkereiden Mysteeri KAL neuleen Hnetur Islantilainen paita projektin. Tähänkään en lankaa tilannut eli tämä paita ei tule olemaan aidosta Islantilaisesta Lettlopi langasta vaan kotoa löytyvistä langoista.

Käytän lankoina Hnetur paitaan Svarta Fåret Ullgarn ja Drops Karisma lankoja. Ja jotta mikään ei mene niinkuin Strömsössä, niin teen paidan aloitukseen eli neulotaan ylhäältä alaspäin muutaman kerroksen 2 oikein 2 nurin neuletta muutaman kerroksen sekä tarvittaessa hieman a-linjaan helma osan.

Tässäpä siis kuulumisia ja katsotaan miten tässä taas käy!


2 kommenttia:

  1. Ihania tullut ja lisää tulossa. Minäpä jään seurailemaan, millaiset lapaset teet. Ja varsinkin tuota paitaa, että minkälainen siitä tulee. Koska sille on laskettu valmistumisaika?

    VastaaPoista
  2. Paidan viimeinen ohje ilmestyy 30.1. eli helmikuulle menee valmistuminen, mikäli kerkiän aikataulussa neuloa mukana. 😊👍

    VastaaPoista