perjantai 22. tammikuuta 2016

Kesäyöstä jouluyöhön 20.6. - 24.12.2015 neuleet

Tämä päivitys tulee hieman jälkijunassa, kun en aemmin kerinnyt näitä töitä tänne laittamaan. Mutta nyt on uusi vuosi ja uudet neuleet jo pikkuhiljaa haluavat näytille, niin pitäähän nämä tänne ensin saada.

Ylempi sukka nro 9. Lanka Novita Jussi (909) ja Viking Sportrsragg (585). Lankoja kului 117 g. Koko noin 37-38. Viking Sportrsragg langasta pitää sen verran mainita, että sukat olivat olleet jalassa noin viikon, niin lanka kului puhki kantapäästä tuon Viking Sportrsragg langan kohdalta. Neuloin uudet kantapäät Jussi langasta ja kului toinen viikko, niin alkoi nuo raita kohdat Viking Sportrsragg langan kohdalta mennä joka kohdasta puhki. Eli enpä voi kellekkään suositella tätä lankaa sukiksi.
Alempi sukka nro 8. Novita 7-veljestä raita (834). Lankaa kului 166 g. Koko noin 43.
Nämä sukat on neulottu KnitPro Cubics 4 mm neliskanttisilla koivupuikoilla.


Nämä lapaset menee kaikki joululahjoiksi. Toivottavasti saajat tykkäävät tai jos eivät, niin toivottavasti löytävät jonkun jolla on niille käyttöä. Osaa noista on jo kovasti etukäteen toivottu, kun toivoja ei itse osaa neuloa ja tarvetta on. 

Lapaset nro 1. Novita 7-veljestä harmaa (047) ja Sadness Snefried pinkki (4223). Lankaa kului 74 g.
Lapaset nro 2. Novita 7-veljestä eri värejä. Lankaa kului 94 g. 
Lapaset nro 3. Novita Nalle pinkki, harmaa ja valkea (010). Langan menekki 62 g.
Lapaset nro 4. Novita 7-veljestä raita (861) ja punainen. Lankaa kului 81 g.
Lapaset nro 5. Novita 7-veljestä luonnonvaalea (800) ja nostalgia (053). Langan menekki 81 g.
Lapaset nro 6. Novita wool minttu (305) kaksinkertainen  ja Sadness Snefried (7724). Lankaa meni 85 g.
Lapaset nro 7. Novita 7-veljestä sininen  (124) ja nostalgia (031). Langan kulutus 52 g.

Lapaset nro 1-6 ovat naisten kokoa ja lapaset nro 7 lapselle. Kaikki lapaset on neulottu KnitPro Cubics neliskanttisilla koivupuikoilla nro 3,5 mm.


Vasemman puoleiset pipo ja lapaset Drops Alpaca (4434) ja Drops Karisma (13) ovat neulottu 4 mm KnitPro Cubics neliskanttisilla koivupuikoilla ja pipossa myös 4 mm 40 cm pyöröpuikot. Oikean puoleiset pipo ja lapaset ovat Red Hearts Soft (5 lila), Novita Nalle (010 luonnonvalkoinen) ja Drops Karisma (13). Myös nämä on neulottu käyttäen 4 mm KnitPro Cubics neliskanttisia koivupuikkoja ja pipossa myös 4 mm 40 cm pyöröpuikkoja. Nämäkin kaikki menivät joululahjoiksi.


 Kuvasta vasemmalta oikeaan. Kämmekkäät (ihan vain itselle) neulottu Svarta Fåret Ullgarn 3 trådar langasta (03 vaaleanharmaa). Ruskeat lapaset (nämäkin ihan vaan itselle) Novita Suomivilla (063) ja pakko mainita, että en ole eläissäni lämpimämpiä lapasia neulonut. Kerrassaan ihanat! Kirjavat lapaset Viking Sportsragg (585 sini-harmaa-valko kirjava). Oikeanpuolen reunassa sik-sak kuvioneulottu Novita 7-veljestä Aapo (047 vaaleanharmaa) meni joululahjaksi. Kaikki lapaset on neulottu KnitPro Cubics neliskanttisilla koivupuikoilla nro 3,5 mm.

Syksyn noita muita neuleita neulottuani minulle tuli Olga-sukka kuume. Alkuperäinen Olga sukka ohje löytyy Punomon sivuilta (http://ohje.punomo.fi/home/savonlinna/jambeck/kakkossivu.html). Hieman ohjetta muuttelin oman mielen mukaan, mutta ohje on todella nopea oppia ja hurjan nopea neuloa. Siitä ei vaan pääse irti, kun on kerran aloittanut. Näitä Olga sukkia tulee jatkossa lisää.

Vasemmalla beige-lila raitaiset sukat Novita Sukkalanka (beige) ja Drops Karisma (13). Keskellä Novita Jussi sukat lila ja pinkki raitoina. Oikealla Novita Nalle luonnonvalkoinen (010) ja Nalle Taika (893).Kaikki nämä sukat on neulottu KnitPro Cubics neliskanttisilla koivupuikoilla nro 3,5 mm.


Nämä patalaput on virkattu Briketti-patalapun ohjeella, joka löytyy googlettamalla. Patalappuihin olen käyttänyt "pienestä" lankavarastostani löytyneitä lankoja mm. Novitan 7-veljestä eri värejä. Patalaput menivät joululahjaksi, mutta olen niin tykästynyt näihin, että kevään kuluessa aion virkkailla sopivassa välissä näitä lisää myös iteselle eri värisenä. koko on noin 22 cm x 22 cm. Virkattu 3,5 mm koukulla.


Nämä kämmekkäät neuloin kesällä 2015 synttärilahjaksi serkulleni. Lankana on Novitan 7-veljestä ja kämmekkäät on neulottu KnitPro Cubics neliskanttisilla koivupuikoilla nro 3,5 mm.

3 kommenttia:

 1. Iso kasa kauniita ja varmasti lämpöisiä neuleita. Moni läheinen on näistä saanut nauttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta on kivaa neuloa muille (tosin vain läheiset näitä saavat) ja samalla ajatella kyseistä henkilöä. Tässä olenkin jo kerinnyt pähkäilemään, että mitä mahdan tämän vuoden joululahjoiksi neuloa. Ideoita otetaan vastaan! :)

   Poista
  2. Tässähän on vuosi vasta alussa, varmasti ehtii tulla joku koukuttava malli ja siitähän niitä neulomuksia syntyy sitten ihan liukuhihnalta :)

   Poista